Han var sur, eller rättare sagt besviken och sa med torr humor. "Kan ni fixa duscharna i omklädningsrummet? Bara två fungerar och bara en dusch med varmvatten. Räcker det inte med att man förlorar med 4–1?".

Det var säkert en lång resa hem för den skånska nykomlingen och en del att fundera på för tränare Patrick Winqvist som varit kurskamrat med Jens Gustafsson under sina ledarsteg.

Men det är försäsong.

Det betyder ingenting.

Men för Jens Gustafsson måste det varit en bra indikation på att det pussel han försökt lägga börjar få ett bättre mönster.

3-4-3 var så lovande i höstas. Tryck och press på offensiv planhalva.

Det gav spets på ett IFK-lag som blev trubbigt efter fjolårets transfersommar som blåste hål i IFK-truppen.

Sedan kom en het silly-season som gav förhoppningar, förväntningar. Jordan Larsson, Ian Smith, Simon Thern, beprövade Lars Krogh Gerson och Isak Pettersson.

Nu fanns rätt bitar som skulle skapa nya dimensioner och spetsgenskaper. Men helhetsbilden har inte varit tillräckligt skarp.

Lättläst, trubbigt och sårbart är några ord som sitter fästa i bakhuvudet på de matcher vi sett tidigt det här året.

På kanten har dansken Alexander Jakobsen varit bra, sevärd och gjort en hel del mål på försäsongen. Men den potential han visat mot IFK tidigare säsonger då han spelade i Falkenberg har inte riktigt visat sig. På kanten har det blivit någon sulfint, något bakåtpass för mycket.

Situationerna har passerat. Försvararna har kunnat styra bort hotet.

Centralt på mitten kommer Jakobsens känsla och teknik naturligt till sin rätt, med djupledslöpande medspelare bredvid sig.

Plötsligt föll bitarna och IFK-spelet på plats.

Frågan efter flytten av Alexander Jakobsen inåt på innermittfältet är inte om han kommer spela där, utan vem som kommer spela bredvid honom?

Ändå finns det en hel del andra frågetecken kvar att räta ut. När offensiven tappar kraft och fart trillar bollarna lätt in i IFK-målet.

Det blir ett delikat problem att få ut mer av Isak Pettersson. Halmstadmålvakten var utmärkt i fjol med dubbla försvarsrader framför sig som täckte bort skottvinklar och krympte ytor. I IFK:s 3-4-3, blir det hav av grön plastmatta och tid som gör Isak sårbar. Han är orädd, skicklig med fötterna, men en hel del mål på distansskott har sett billiga ut.

Ändå. Trelleborg gav många sköna och positiva besked för IFK.

Men det finns mer att trimma.