Den 42:a upplagan av Kristberg cup inledes traditionsenligt med damturneringen på annandagen. Och man skulle kunna säga att den lika traditionsenligt vanns av Borens IK C.

För sedan damerna gjorde sitt inträde i turneringen 1986 så tog Boren nu seger nummer 21.

– Det är ju sjukt. Men det gick ju strålande igen, säger Borens Emelie Ljungberg som var en av spelarna i den samling gamla Borenspelare som ingick i det segrande laget.

Artikelbild

| Caroline Skill var som alltid målfarlig.

Äldst av dem alla är målvakten Annica Lindén som 45 år gammal bara släppte en boll förbi sig under de sex matcherna.

– Hon sa innan att: Det här är ju som ett andra hem.", säger Ljungberg och skrattar.

Årets damturnering hade bara lockat sju lag. Därför avgjordes den som en rak serie utan slutspel.

– Vi hade inga förväntningar på hur det skulle gå. Men eftersom det var en serie så visste vi att det gällde att vinna alla matcher, säger Ljungberg.

Artikelbild

| Venera Rexhi var svårstoppad.

Nu lyckades de inte riktigt med det. För mot Borensberg fick de nöja sig med oavgjort 0–0. Men därutöver blev det fem segrar och förkrossande 18–1 i målskillnad.

– Lätt skulle jag inte säga att det var. Men inte överdrivet svårt heller, säger Ljungberg som hoppas att det till kommande år blir fler damlag i turneringen igen.

Artikelbild

– Vi saknade slutspelet. Nu kändes det som en radda matcher och sen var det slut. Nu hann man aldrig få den där laddningen som man brukar få inför en final. Då brukar man ju bli lite extra nervös, säger hon.

Tvåa i turneringen slutade Boren b och tredje platsen kneps av Zeros A.