– Vi har ett ungt lag med bra kvalitet. Jag tror vi kan göra bra saker tillsammans, med Vladan och Hans som bra tränare, säger 22-åringen.

Anthony Ferrara är uppvuxen i Boston där han spelat soccer för Boston City i landets fjärdeliga. Han har också spelat för Vestri i den isländska andraligan.

Han har varit i Motala tack vare förre Maifspelaren Adam Kelemet. Efter sex veckors tryout hos Maif har han nu fått ett kontrakt som löper till juli, för att säkra upp när både Robin Mattsson och Ylber Gubetini har skadeproblem. Mattsson har problem med brutna tår och Gubetini med förfrusna fingrar.

Artikelbild

| Nye målvakten. Anthony Ferrara från Boston, Massachusetts, är redo att axla målvaktsrollen i Motala AIF under våren.

– Jag trivs bra, säger Anthony som får beröm av tränaren Hans Anderzon.

– God speluppfattning, bra karaktär och bra attityd. Explosiv, bra spänst och bra räckvidd. Man behöver inte vara lång för att vara en bra målvakt, säger Hans.

Med sitt portugisiska EU-pass blir Anthony Ferrara en enkel lösning för Maif, byråkratiskt sett. Efter juli får man se vad som händer. Hur det ser ut inför hösten i tvåan.

När det gäller fotboll kan berättas att fjolårets Maifforward Grace Tanda är klar för BK Forward i Örebro.

Maifs fotbollsklubb hade årsmöte i torsdags och då blev det omval på hela styrelsen. Hans Orrenius bytte dock titel till hedersstyrelseledamot, vilket betyder att han kan jobba mer med specifika frågor.

Omsättningen var fem miljoner kronor och det blev ett plus som resultat.

– Vi har en fyraårig handlingsplan till 2022 som innebär att vi ska bygga ekonomi för att ha lag högre upp, både herrar och damer. Sedan jobbar vi mycket med integration och där tycker jag att vi lyckats väldigt bra, säger omvalde ordföranden Stellan Axelson.