VM-succé i Frankrike med avgörande fullträffar mot både Kanada och Tyskland – men det har varit en tuff allsvensk nystart för Stina Blackstenius. Anfallsstjärnan har spelat tre matcher utan mål och svarade mot LB häromsistens för något av säsongens miss.

Men när det som bäst behövdes, när toppmatchen mot Göteborg såg ut att gå mot 0–0, slog hon till.

Med drygt 70 minuter på klockan sprintade hon loss på Mimmi Larssons långa boll och avslutade hur säkert som helst förbi Jennifer Falk. Ni ser det själva på bilden här intill. Det betydde 1–0 för LFC, tre sällsynt viktiga poäng och riktigt skönt slagläge i toppstriden inför andra halvan. Dessutom: Göteborgs första förlust efter 21 raka tävlingsmatcher utan att förlora.

Artikelbild

Det var två bra lag som möttes och det syntes. Göteborg – utan några tunga namn, med Elin Rubensson som det allra tyngsta avbräcket – säkrade i första hand bakåt och LFC hade länge svårt att hota i offensivt straffområde.

Stundtals lovande tendenser, men den så kallat sista passningen fallerade för ofta vilket gjorde att det sällan blev farligt. Stina Blackstenius hade bästa läget också före paus, men sköt då över. Göteborg hade också någon hyfsad chans, men det var tunnsått även där.

Till slut dök möjligheten med stort M upp – och då blev det mål.

Mimmi Larsson svarade för en stark hemmainsats, sprang mycket, jobbade hårt och vann närkamper, och var också den som slog den långa bollen som gav Blackstenius friläge.

Efter noll mål och bara en poäng på de två första matcherna efter nystarten har nu LFC hittat rätt och svarade för en kontrollerad insats. Inget sprakande, men gediget och tillräckligt för att ta säsongens viktigaste trepoängare.

Hittills.