Rikard Andersson började som ledare i Åby IF, slutade som sportchef i IFK Norrköping dam hösten 2016 och har varit ifrån fotbollen ganska länge.

– Jag hade egentligen inga tankar på att komma tillbaka, berättar han för NT-sporten.

Assyriska IF som ganska snabbt gått från division fyra till två har varit en tajt men liten grupp som är inne i en generationsväxling. Därför vill klubben strukturera om damverksamheten.

– Första målet och steget i vår nya satsning mot damverksamheten har länge varit att få in en stark profil med erfarenhet och nätverk kring damfotbollen. Med Rikard Andersson i förarsätet med bland annat sina fem år i IFK Norrköping DFK så får vi in precis det vi söker, kommenterar Assyriskas ordförande Gabriel Chabe.

Roger Lönn har varit en röd tråd genom åren men kommer trappa ned även om han på något sätt ska han finnas kvar.

– Känns som en spännande och ganska tuff utmaning. Jag har ju varit ifrån fotbollen ett tag nu men känner att detta kan bli en rolig tid hos Assyriska. Tiden i IFK-DFK har lärt mig massor och det kommer jag självklart att ta med mig till Assyriska. Känner också att det finns en vilja och ambition i föreningen, säger den nye sportchefen Rikard Andersson.