Det var inget skönspel som det bjöds på från LFC. Hemmalaget var sena i pressen och öppnade upp ytorna åt bortalaget Göteborg. Samtidigt var Göteborgs Rebecka Blomqvist och Olivia Schough riktigt bra i spelomställningarna och gjorde det svårt för Linköpings försvar.

– Vi hade problem med vårt presspel framför allt. Det var vår största utmaning tycker jag. Egentligen hade vi även problem med speluppbyggnaden och skapade inte så många farliga chanser som vi vill göra. Men vi justerade lite i andra halvlek och var sedan bättre. Vi ville vinna boll lite högre upp och skapa chanser på det viset, säger LFC:s Elin Landström.

Göteborgs Rebecka Blomqvist kom fri mot LFC-målvakten Hilda Carlén vid två tillfällen. Vid det första läget satte hon också bollen placerat bredvid den högra stolpen och gav bortalaget ledningen.

Artikelbild

– Vi pratade om att vi skulle ha en större respekt och försvara den farligaste ytan först. Men Rebecka (Blomqvist) gjorde verkligen en bra match också, säger Elin Landström.

I den andra halvleken klev just LFC:s nyförvärv Elin Landström fram och satte kvitteringsmålet – mot sin tidigare klubb. Därmed skickade hon ut Göteborg ur Svenska Cupen.

– Jag kommer knappt ihåg någonting mer än att jag fick bollen framför mig och sköt mot mål. Det kändes som jag hade väldigt mycket tid på mig och fick en bra träff på bollen. Jag är i alla fall väldigt glad över att den gick in, säger Landström.

Resultatet 1-1 räckte för att LFC skulle gå vidare på grund av att de är högre rankade än Göteborg.

– Målet med dagen var att gå vidare. Det klarade vi av så det får vi vara nöjda med. Sedan finns det alltid saker att förbättra. Vi får prata igenom matchen i efterhand och se på matchen för att veta vad vi behöver justera. I framtiden kan vi inte vänta en hel halvlek innan förändringen till det bättre kommer.