– Vi ska bli ett stabilt division 4-lag. Om vi kämpar så här så når vi dit, säger ledaren Thomas Dahlström efter påskskrällen, 3–2 (1–1) mot Rimforsa på annandagen.

I brist på spelbar naturgräsplan hemma på Cloettavallen blev det Linköping arena som premiärplats för Ljungsbro. På försäsongen har laget tränat inne i stan också, både i Ryd och på arenan.

Hemmapremiären i Ljungsbro blir en tisdagkväll, den 7 maj mot Boren.

Artikelbild

| Rimforsa gästade Ljungsbro på Linköping arena, men Ljungsbro vann matchen med 3–2.

Mot Rimforsa tog Ljungsbro ledningen med 1–0 genom tränaren Marcus Granath. Rimforsa vände till 2–1 efter två mål av Arvid Borell och hade läge att avgöra matchen.

Men Ljungsbro knöt näven när Rimforsa sumpade sina chanser och gjorde 2–2 genom Jimmy Zetterdahl och även 3–2 på hörna i slutet av Hampus Gryvik.

– Vi är tillbakapressade, men vinner på att vi gör en bra kämparinsats, säger Thomas Dahlström som vill berömma målvakten Daniel Gillberg för en extra bra prestation.

Rimforsas tränare Erik Svensson var besviken efter förlusten.

Artikelbild

| Ljungsbro tog alla tre poäng och var först in i kaklet i matchen.

– Vi har en i ribban och en i stolpen, men vi har dåliga passningar och dålig rytm även om vi för spelet. Det är flest mål som vinner, säger Erik Svensson.

Rimforsa har sin hemmapremiär på söndag mot Boxholm och väljer även i år att spela på gamla arenan Åsundavallen, framför den nya Hackelvallen.

Ytterligare en skräll inträffade på Pema arena på eftermiddagen där Malmslätts AIK premiärvann mot förhandstippade Hjulsbro, med de klara siffrorna 4–1 (1–1). Adam Samuelsson gjorde två mål för Maik.

– Malmslätt var hetare, löpte mer och ville mer. Det kommer man långt på och de var bättre än vi, kommenterar Hjulsbros tränare Kent Pettersson.

Borens IK, Motalas topptippade lag, vann med hela 5–1 i sin premiär mot Hemgårdarna hemma efter två mål av Davor Jelic.