Klubbchefen själv, Mikael Larsson, lämnar inte klubben utan ska fokusera på marknadssidan och sponsorer.

– Ja, det blir fokus på marknad. Vi jobbar med en omorganisation nu som blir klar 15 oktober. Klockan 07.30 den 16:e kan jag berätta allt, säger Maifs fotbollsordförande Stellan Axelson.

Maif huserar strax under toppen i slutet av division 2-säsongen och kunde ladda ur hemma mot Södertälje på lördagen, med en 6–0-seger.

Det dagliga jobbet med tränarstab och spelartrupp inför nästa säsong och framtiden tas nu över av en sportgrupp på fem personer. Daniel Soner från styrelsen har uppdraget att sätta ihop sportgruppen och leda den.

– Namnen är egentligen klara, och blir offentliga inom kort, säger Soner.

Hur kommer det sig att ni gör förändringen?

– Micke har gjort det bra i dubbla roller, men det har blivit tungjobbat för honom. Marknadssidan är viktig och den blir det fokus på för honom, säger Soner.

Mikael Larsson bekräftar själv att den här omgörningen är för att utveckla klubben.

– Det har blivit för mycket för mig med herrlag, damlag, akademi, marknad och sponsorer. Jag hade också velat vara lite på stranden i somras, säger Larsson.

Mikael Larssons roll i klubben renodlas nu med ansvar för marknad, sponsorer, damverksamhet och lite klubbchefssysslor.

– Damlaget brinner jag för, det roligaste som hänt i Maif på länge, säger han.

Det ryktas om att du sparkats från sportchefsrollen i herrlaget?

– Nej, nej, det finns ingen konflikt eller oenighet. Om det varit så hade jag lämnat klubben helt. Vi måste kunna dela upp jobbet på fler personer. Det här är bra för Maif och jag är kvar. Vi behöver bli ännu bättre på marknadssidan om vi ska nå dit vi vill, säger Mikael Larsson.