Det blev aldrig spännande i division 2-matchen mellan Motala AIF och Södertälje under lördagen. Hemmalaget tog tag i matchen direkt och stod för en riktig uppvisning.

– Det här är vår match från start till mål, säger tränaren Bo Johansson efter 6–0-segern.

Johannes Ehn inledde målskyttet efter 20 minuter när han spelades fram ute till höger i straffområdet och satte dit 1–0 stolpe in. Även 2–0 i form av ett självmål kom i första halvlek.

Efter en skada på målvakten tvingades Södertälje, i brist på alternativ, ställa utespelaren Strahinja Golic i mål i andra halvlek. Även om Golic gjorde en okej insats i den ovana positionen underlättade målvaktsbytet för Motala som, till skillnad från i första halvlek, inte hade några problem att ta tillvara på chanserna efter paus. Mellan matchminut 55 och 59 öste Maif in mål och plötsligt var ställningen 5–0 på resultattavlan.

Johannes Ehn fick i 68:e minuten en möjlighet att göra sitt tredje mål för dagen när han ordnade en straff till sitt lag och själv klev fram för att skjuta den. Straffen var dock tamt slagen och utespelaren i gästernas mål räddade. Han får nöja sig med två mål, det 15:e och 16:e för säsongen, samt mål i femte raka hemmamatchen.

Med drygt 10 minuter kvar skrev Adam Egnell slutresultatet till 6–0 efter ett av många vackra anfall.

– Det är skönt att få en bekväm storseger med många målskyttar och speltid för flera spelare. Vi gjorde en kollektivt stark insats i dag och jag tycker alla gjorde ett bra jobb, säger Maif-tränaren.

Matchfakta:

Motala AIF–Södertälje FK 5-0 (2-0)

Målen: Johannes Ehn 20:e och 58:e minuten, Självmål 36:e minuten, Anthony Manning 55:e minuten, Edon Silka 59:e minuten, Adam Egnell 79:e minuten.