För drygt tre år sedan startade Östergötlands idrottsförbund en drop in-fotboll i Motala. Det var många tjejer som var med men ingen av dem spelade fotboll. Patrik Johansson från Östergötlands idrottsförbund och Marcus Egnell, tidigare huvudtränare för Borens damlag, beslutade att ta steget vidare och i höstas startade projektet Future Veneras som är en del av Boren City.

– Venera är en stor profil och någon som de här tjejerna ser upp till, vi har kunnat utnyttja namnet. Venera har varit med på flera träningar och hon har varit jättebra med barnen, säger Marcus Egnell.

Meningen med projektet är att flickorna ska kunna ta steg ut i den ordinarie föreningsverksamheten i Motala, skapa gemenskap och ha roligt.

Artikelbild

| Idol. Nasta Abdi tillsammans med sin lillasyster Nafiso. "Venera är en riktigt bra förebild!" säger Nasta, spelare i Future Veneras och Borens flickor 03.

– Just nu kör vi en gång i veckan, med två grupper, en för de lite äldre och en för de lite yngre. Vi har planer på att utöka till Charlottenborg. Det är verkligen kul att se glädjen i deras ögon när de spelar, säger Egnell.

Nasta Abdi, 14 år, ledare och spelare i Future Veneras, till vardags spelare hon i Borens flickor 03.

– Det är jättekul att se hur roligt de har när vi spelar fotboll. Det finns även flera spelare som är riktigt bra. Många av dem har gjort flera framsteg i år, säger Nasta Abdi.

Hur är det att vara ledare och spelare?

– De yngre är duktiga och tekniska, när man ser att de yngre har kul är det extra roligt att vara ledare.

En av de yngre spelarna som är med och spelar är Nastas lillasyster, Nafiso Abdi, 9 år.

– Det bästa med Future Veneras är att spela fotboll tycker jag.