– Det är det vi vill, det är det vi har och det som vi jobbar med, sa Jonte Johansson, tränaren, efter 1–4-förlusten i hemmamötet med Huddinge i division 2-fotbollen.

En ny smäll för AFK, som därmed hamnar i ett allt mer utsatt läge i jakten på att undvika kval eller i värsta fall nedflyttning. Samtidigt ska sägas att laget mot Huddinge bara en stark ungdomlig prägel och med åtminstone en slutelva med en medelålder på under 20 år.

Erik Myrgård, lagkaptenen, är född 2001. Martin Issa Moussa, målskytten, också. Daniel Yakoob, duktig på mittfältet, likaså.

Det är tre exempel och det finns fler.

Linköping Citys samarbetsklubb har haft en del olika inriktningar under 2019, men nu landat i att mer än något annat satsa ungt och med egna talanger – för att sedan flytta ned spelare från City för att fylla upp och spetsa till. Nu blev det inte så mycket med det mot Huddinge med tanke på Citys viktiga söndagsmöte med Umeå.

Det gjorde att Adam Larsson bara spelade en halvlek och Jacob Andersson och Staffan Hedbäck inte alls.

1–4 (0–2) på Linköping arena låter som en solklar förlust, men så var det inte riktigt. AFK gjorde en hel del som var bra och hade utöver reduceringen efter paus ett antal heta lägen framför mål efter lovande anfall.

– Tyvärr var starten för dålig. Då var det för mycket bolltapp och för många dumma beslut. Där har vi något att jobba med. Men jag tror fortfarande att vi kan greja det här. Skulle det bli så att vi åker ur. . .så kan man utbilda fotbollsspelare även i trean, sa Jonte Johansson.