Tre poäng på Spånga IP:s svårbemästrade gräsmatta säkrade minst en kvalplats för Sylvia. Med två matcher kvar har man tillräcklig marginal ner till trean – just Newroz.

Mellan Sylvia och Haninge (just nu etta på bättre målskillnad) blir det dock en kamp om de två första platserna. Vilka går direkt upp? Vilka får kvala?

– Båda lagen är så bra att det nästan vore synd om något inte går upp. Det är två viktiga matcher som återstår, sa Kim Hellberg efter lördagens vinst.

Bakom 2–1 mot hemmastarka Newroz dolde sig mycket kamp och slit. Laget kom till spel utan skadade Hampus Lönn och Tarik Hamza. Dessutom fick Manasse Kusu börja på bänken.

Inte vilken trip som helst att inte kunna spela med fullt ut.

– De har startat varenda match när de varit tillgängliga. Vi har gått runt på ganska få spelare, det är ingen jättestor trupp vi har. De som kom in gjorde det fantastiskt bra, summerade Hellberg.

Sylvia tog ledningen genom Jakob Lindahl efter en knapp halvtimme. Därefter missade Daniel Andersson en straff.

– Vi försökte ligga lågt, det var en gräsplan som var sådär. Som de brukar vara så här års. Det studsade och var uppsprunget.

Sylvia höll ändå ledningen länge i en tät match, men när hemmalaget kunde kvittera med en kvart kvar kunde det ha sänkt vilket lag som helst.

Men Sylvia stod upp.

Rasmus Bengtsson sköt segermålet fem minuter senare och tre poäng med hem till Norrköping.

– Fantastiskt starkt. De hade tio vinster och två kryss hemma och vi en turbulent vecka. Sedan ska vi vara ärliga och säga att det kunde gått hur som helst. Men att från deras 1–1 ändå kunna komma tillbaka och vinna, det är otroligt bra, sa Kim Hellberg om den viktiga "trean" som ger nerv hela vägen in för Sylvia.