Det kan bli Johansson som tränar Maif i tvåan nästa säsong, men än har det bara kommit till lösa diskussioner.

– Jag hade tät dialog med Mikael Larsson och har haft kontakt med den nya sportgruppen också. Som jag förstår är det tre alternativ de har kontakt med, säger Jonathan Johansson.

Du kan tänka dig att träna Maif?

– Jag har inte fått någon förfrågan, så det är för tidigt att svara på. Vi får se vad som händer, säger Jonathan Johansson som haft kontakt med Maif sedan i somras när Vladan Ladan slutade i klubben.

Daniel Soner i Maifs styrelse, som leder klubbens nya sportgrupp, säger att Maif inte har avfärdat någon kring kommande tränaruppdrag. Men han säger också att tränarfrågan är högprioriterad för den nya sportgruppen som har fullt upp med att överbrygga och ta över Mikael Larssons tidigare arbetsuppgifter.

– Vi arbetar för fullt med en långsiktig lösning och har några olika spår. Vi kommenterar dock inga namn, säger Daniel Soner.

Jonathan Johanssons AFK Linköping fick för övrigt en ordentlig fotbollslektion på lördagen. Värmbol vann division 2-mötet på sitt konstgräs.

Värmbol vann hemma i Katrineholm med hela 6–0 (3–0).

– Vi har spelare som får läsa rubriker i Corren om att vi kanske inte ska finnas nästa år, så det är klart att det påverkar. Vi har inte mycket att spela för och det påverkar oss negativt, säger tränaren Jonathan Johansson.

AFK spelar för framtiden när kontraktet är klart och mot Värmbol gavs sju spelare från U17-laget chansen.

– En nyttig erfarenhet för dem. Samtidigt vill jag inte ta ifrån Värmbol något. De gjorde en bra match och går för en bra placering, säger AFK-tränaren.

I AFK Linköping vet man ännu inte exakt hur det blir med klubbens lag nästa säsong. Diskussioner pågår för fullt med storebror Linköping City.